Surnadal på Legionella-kartet

Det 7. Legionellaseminaret i Kystlabs historie ble arrangert en helt ny plass - I Surnadal. For første gang også i samarbeid med vårt datterselskap TrollheimsLAB AS. På bildet ser vi Anne Kristin Gussiås (Fagansvarlig analytiker), Rolf Erik Nustad (Rådgiver Miljørettet Helsevern) og Cathrine Nasvik Haga (Lableder avd Kristiansund) på vei inn i de flotte lokalene i vi disponerte i Surnadal Kulturhus. Med seg hadde de vår vanlige "Legionella-seminar-pakke" pluss noen nyvinninger. Og seminaret ble på mange måter det beste vi har hatt noensinne!

Daglig leder i TrollheimsLAB, Hanne Waag, var den som denne gangen ledet oss trygt gjennom seminardagen. Hun uttalte i etterkant følgende: "Det var et spennende avbrekk fra en hektisk lab-hverdag å arrangere seminar. Spesielt hyggelig var det da at så mange deltakere tok turen. Fra før har det vært liten fokus i vår region på uttak av labprøver for å sjekke tilstedeværelsen av Legionella-bakterien, men deltakerne tok med seg nærmere 100 prøveflasker hjem fra seminaret. Så fokuset ser ut til å ha endret seg radikalt etter i dag!"

HannewWeb.jpgHanne Waag - Daglig leder, TrollheimsLAB

Ny foredragsholder fra vårt forrige seminar var Ole Vidar Fladby fra Oso Hotwater (til høyre i bildet under). Han kom med mange gode innspill rundt varmtvannsberedere som virket å ha spesiell interesse blant deltakerne som i stor grad hadde en praktisk-teknisk bakgrunn. Anne Kristin Gussiås (til venstre under) og Lisbeth Brevik holdt som vanlig engasjerende foredrag om prøvetaking, analyse, risikovurdering og bekjemping av Legionella-bakterien.

AnnekWeb.jpgLisbethWeb.jpgOzoWeb.jpg

Som alltid bidro forsker Vidar Lund fra Folkehelseinstituttet med mye grunnleggende stoff om Legionella. Han kunne fortelle at Legionella fortsatt er en bakterie som lever i alle slags vannsystemer med temperatur mellom 20 og 60 grader og smitter via innpusting av små vanndråper gjennom vanndamp/vannsprut. Siden forrige seminar i fjor hadde han med nye eksempler på hvordan bakterien rammer: Den lette varianten med influensalignende symptomer. Dessverre også eksempler på den mest ekstreme smittevarienten; alvorlig lungesykdom og dødsfall.

"Derfor ser vi ingen grunn til å slutte å opplyse fagpersoner rundt omkring i fylket vårt om dette temaet, og har allerede startet planlegginen av nytt seminar i Ålesund før sommeren." sier daglig leder i Kystlab AS, Svein Erik Haugmo.

Ring oss på 712 50 500 eller legg igjen navn og telefonnummer eller e-post, og vi kontakter deg!
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden