Legionellaseminar arrangert for sjette gang

Seminaret gikk av stabelen i flotte lokaler på Rica Hotell Kristiansund, der over 40 personer deltok. Hotellet leverte forfriskninger i pausene,samt en meget god lunsj,  der deltakerne kunne diskutere de forskjellige temaene seg i mellom. Flere foredragsholdere hadde bidratt før, og ga oss informasjon med forskjellig vinkling innen Legionella problematikk. Ny var Eyvind Andersen fra Folkehelseinstituttet, som bidro med blant annet informasjon innen drikkevannanlegg på Offshoreinstallasjoner.

Kursdeltakene var engasjerte og bidro til et interessant og dynamisk seminar.

Daglig leder i Kystlab, Svein Erik Haugmo, ønsket deltakerne velkommen og som takk til foredragsholderne ga Kystlab til sammen 1000 kroner til UNICEF sin støtte til flomofrene i Fillippinene.

Anne Kristin Gussiås, fagansvarlig analytiker, mikrobiologi ved Kystlab  var først ut, og ga oss innføring i prøvetaking, analysemetoder og svartid, og erfaringer lab hadde gjort seg i den sammenheng.

Legionellabakterien og dens vekstbetingelser, smittekilder og spredning ble nøye belyst av Vidar Lund, Forsker ved Folkehelseinstituttet, mens Cathrine Ahlen tok for seg erfaringer fra forebygging og overvåkning av Legionella på skip, og Legionella bakteriens evne til å innta amøber og formere seg og utvikle virulens der.

Eyvind Andersen hadde hovedfokus på vannkvalitet offshore, og teknisk utforming og drift av drikkevannanlegg på offshoreinnretninger. Hans innlegg ble en fin sammenknytning av innleggene til de to nevnt over, og innlegget til Lisbeth Brevik, mikrobiolog og eier av B&Bconsult A/S, som fortalte om kartlegging og risikovurdering, med Legionellakontroll i praksis. Hun tok også for seg metoder for bekjempelse av Legionella.

Seminaret bar preg av stor faglig tyngde, men innholdet ble presentert på en lettfattelig måte. Vi gleder oss til neste seminar allerede!

Ring oss på 712 50 500 eller legg igjen navn og telefonnummer eller e-post, og vi kontakter deg!
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden