Femte Legionella-seminar er historie

22. mai arrangerte vi vårt femte Legionella-seminar - denne gangen i Ulsteinvik. 40 deltakere og foredragsholdere var tilstede i flotte kurslokaler på Quality Choice Ulstein. Alle foredragsholdere har bidratt før, og et spesielt interessert publikum fikk oppleve stort engasjement fra podiet. Alle foredragene ligger til nedlasting til slutt i denne artikkelen.

(Fra venstre på bildet: Svein Erik Haugmo, daglig leder i Kystlab, Svein Gunnar Drabløs, fagansvarlig rådgiver MHV i Kystlab, Anne Kristin Gussiås, fagansvarlig analytiker Mikrobiologi i Kystlab, Lisbeth Brevik, innehaver av BB Consult og Vidar Lund, seniorforsker FHI)

Legionella2013-2.jpg

Catrine Ahlen (Bildet) fra SINTEF sitt engasjement dreide seg i stor grad om SINTEFs nye erfaring fra feltstudier offshore innen Legionella-bekjemping: "Fokuset flyttes fra å lete etter selve Legionella-bakterien, og over på amøbene som Legionella lever inni.

Vidar Lund tok som vanlig seg av generell teori rundt Legionella-bakterien, men hadde denne gangen også med seg nyheter fra ny utgave av Legionella-veilederen.

Anne Kristin Gussiås og Svein Gunnar Drabløs fra Kystlab orienterte om prøvetaking og analysemetoder på lab, samt våre erfaringer med Legionella ute i felt i forbindelse med tilsyn innen Miljørettet Helsevern.

Lisbeth Brevik har tidligere vært med som foredragsholder gjennom kjemikalieleverandøren Mitco, men kunne denne gangen fortelle oss om hennes helt nyoppstartede rådgiverselskap med base i Ålesund. BB Consult, som selskapet heter, driver generell mikrobiologisk rådgivning til kommuner og bedrifter, men Brevik legger ikke skjul på at Legionella-bekjemping og risikovurdering er hennes spisskompetanse. Det var følgelig også det hun holdt foredrag om.

Alt i alt er vi som arrangør meget godt med seminaret. Spesielt hyggelig var den gode oppslutningen denne gangen, med hele 30 eksterne deltakere, og flere interesserte etterspurte neste seminar siden datoen ikke passet denne gangen. Det gjør at vi allerede har startet planleggingen av neste Legionella-seminar som skal holdes i Kristiansund i november.

Ring oss på 712 50 500 eller legg igjen navn og telefonnummer eller e-post, og vi kontakter deg!
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden